Blåklokka

Blåklokka er avdelingen med de eldste barn 3-6 år

På Blåklokka tilbringer barna sine tre siste år av barnehagetilværelsen. Ofte har barna gått i barnehagen en stund, og trenger utforringer, opplevelser og danne nye erfaringer. 



Ofte deler vi denne avdelingen i grupper når vi har prosjekter, turer, planlagte aktiviteter og lignene. Dette for å kunne tilpasse innholdet etter alder og forutsettning. Det er viktig for oss at alle får utfordringer i barnehagehverdagen, men barn skal også kjenne på mestring. 

Vennskap er viktig for barns utvikling og opplevesle av seg selv i felleskapet og individuelt. Dette er noe vi har ekstra stort fokus på her. Vi jobber for at alle skal ha venner i barnehagen, og oppleve ett inkluderende barnehagemiljø. 

På denne avdelingen har vi faste turdager, hvor vi utforsker nærmiljøet. Med barn i alderen 4-6 år kjører vi også buss til destinasjoner hvor vi ikke kan gå. Dette etter foreldre/ foresattes samtykke. 

Vi jobber prosjektbasert, og har faste aktiviteter hver uke etter barnas interesser. Vi har en egen gymsal hvor vi kan utfolde oss grovmotorisk.